Revir

23.10.2019 653

22-10-2019

OKULUMUZUN REVİR HİZMETLERİ

Hastalanan öğrencilerimizin ilk değerlendirilmesi ve sağlıkla ilgili her türlü danışmanlık okulumuz hemşiresi tarafından okul revirinde yapılmaktadır. Gerektiğinde hasta öğrenciler revirde kısa süreli gözlem altında tutulmakta, pansiyonda kalan öğrencilerin doktor tarafından reçete edilen ilaçlar kayıt altına alınıp, revirde muhafaza edilerek düzenli kullanımları sağlanmaktadır.

Okul sağlığı hizmetleri kapsamında;

Öğrenciler ve okul persolenin sağlığını değerlendirmek,

Velilere ve diğer ilgililere değerlendirilen bulgular ışığında önerilerde bulunmak,

İyileştirilebilecek durumlar konusunda öğrenci ve veliyi yönlendirmek,

Eğitim ve  öğretimin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesini sağlamak

Bulaşıcı hastalıkların kontrolünü sağlamak,

Ani hastalık ve sakatlanmalarda ilk yardım yapmak,

Esas sağlıksız durum oluşuktan sonra değil, daha çok sağlıksız durumların oluşmasını engellemeye yönelik eğitim  ve uygulamaları hayata geçirmek.

Sağlıklı bir  yaşam sürdürmeye yönelik öğrencilerin bilgi, tutum ve davranışlarını geliştirmek için,

Gerekli çalışmalar okul Hemşiremiz ve okul sağlığı ekibimiz  tarafından yürütülmektedir.